Carpathian Games 2017 - Versenyző Szemmel

Carpathian Games 2017

Mindenek előtt szeretném megköszönni a Tesseract Family-nek azt a mérhetetlen támogatást és szurkolást, amit produkáltak a hétvége folyamán ott a helyszínen, vagy valahonnan a távolból!!! J

A tavalyi, még Central European Throwdown-nak nevezett verseny volt az első és egyben komolynak mondható (nemzetközi) versenyem. 2016-os évben különböző okok miatt nem volt más megmérettetésem, így nagyon kíváncsi voltam, 1 év alatt miben és mennyit sikerült fejlődnöm, valamint ez volt életem első 2 napos versenye.

A kvalifikáció körülményeit, valamint az előtte eltelt időszakot nem mondhattam ideálisnak, de a legfontosabb dolog az volt, hogy sikerült kijutnom végül a versenyre, 15-ként. Itt meg is fogalmazódott a „cél” bennem, ne csússzak ki a verseny folyamán a top 15-ből!

2 nap, 7 wod, amiből 6-ot mindenki megcsinált, az utolsó, döntő wodot csak a legjobb 10 teljesítette. Már itt szeretném megemlíteni, hogy a szervezők végig tartották az előre megírt időrendet, hatalmas gratula nekik a szervezésért (csak a magyar zászlót nem sikerült jól rányomtatni a táblánkra...).
Az első napban sajnos sok pont és helyezés maradt: a 3-4. Wod nem a legjobb tudásom szerint sikerült, a SN complexben is maradt 2,5-5 kg. Így napot a 14. helyen zártam, ami az előzetes elvárásoknak megfelelt, de nem voltam teljesen elégedett.
A második napnak úgy indultunk neki, hogy 21 pontos (ha jól emlékszem) hátrányom volt a 10. helyhez képest, amit 2 wod alatt kellene ledolgozni. „Szerencsére” olyan gyakorlatok voltak a hátralévő wodokban, amik kvázi erősségnek számítanak: Air bike, Rope climb, Ring dip és Sq Clean. Kicsit más fejjel és mentalitással álltam oda, így a 21 pontos hátrányomból sikerült 8 pontot faragni, viszont így is 13 pontra volt a 10. hely. A napot, és ezzel az egész versenyt a 14. helyen zártam, tehát maradtam a top15-ben.

Összességében nagyon jó verseny volt, minden egyes hullámvölgyével és –hegyével együtt. Sok dologban kell még fejlődni, de látszanak azok az alapok és erősségek, amikre lehet építeni. A továbbiakban kicsit több kell majd a második napon mutatott mentális és fizikai teljesítményből, és kevesebb az első napiból J

Köszönöm HC Kuffler Gergőnek a felkészítést, Gábornak, hogy mutatja az utat, az Athlete Teamnek és páromnak, hogy támogattak/nak, valamint még egyszer az egész Family-nek, hogy mellettünk álltak/nak! J

„I never lose. I either win or learn.”