Kezdő CrossFit

Egyre népszerűbb Magyarországon a CrossFit, mint szabadidős mozgásforma és versenysport. Egy nagyon összetett sportágról beszélünk, melynek elsajátítása, biztonságos kivitelezése és élvezetes végrehajtása sok időt és gyakorlást igényel. De hol kezdjük el? Hol találunk egy jó edzőtermet, ahol profi edző kíséretében tervezetten haladhatunk előre. Ezekre a kérdésekre válasz a Tesseract.

A CrossFit, mint mozgásforma több különböző sportág mozgásanyagából merít, azaz nem specializált, nem kifejezetten egy sportág mozgásmintáinak gyakorlására fókuszál, sokkal inkább hivatott az emberi test minél sokoldalúbb minél gazdagabb megművelésére, a kondícionális és koordinációs képességek fejlesztésére.

Az emberi test felépítéséből adódó természetes mozgások mint a guggolások, tolások, húzások, ugrások éppúgy helyet kapnak az edzéseken, mint az olimpiai súlyemelés, az erőemelés valamint a szertorna mozgásanyaga.

Aki kezdőként érkezik hozzánk természetesen nem egyből a mélyvízbe dobjuk, igyekszünk megfelelő útmutatást és térképet adni a kezébe. Az első és legfontosabb amit meg kell tanulnia az a fokozatosság elvének betartása valamint az ehhez elengedhetetlen maximális türelem és jelenlét. Ennek érdekében lépésről-lépésre haladva tökéletesíteni kell az egyes gyakorlatokhoz szükséges technikai elemeket, hogy a biztos alapok birtokába kerülhessen a gyakorló.

Hogy miért szükséges ez?!

Alapvetően minden egyes mozdulat hosszú távon sérülésveszélyt hordozhat magában.

Szabad súlyokkal dolgozunk (kettlebell / kézisúlyzó / súlyemelő rúd), amelyek mozgatása nagyságrendekkel bonyolutabb feladat az idegrendszer számára, mint a hagyományos edzőtermekben található, kötött pályán mozgó gépeké. Ebből adódóan addíg tartjuk a sportolót egy bizonyos lépcsőfokon, míg azt nem látjuk, hogy az adott gyakorlatot az elvárásainknak megfelelően, kellő biztonsággal végre tudja hajtani, hogy aztán a következő szintre léphessen. Ez természetesen sok gyakorlás és kitartás eredményeként valósulhat meg.

Akit érdekel a CrossFit és szeretne belekóstolni ebbe a különleges világba, azt várjuk a Tesseractba. Ha legújabb kezdő csoportunk érdekel akkor katt IDE.

Jelentkezni tudtok az info@crossfittesseract.com e-mail címen. Tárgy mezőbe írjátok CF kezdő Május. Bármilyen kérdésetek van hívjatok bizalommal a 06304807071-es számon.