​Kis lépés a CrossFitnek, de nagy ugrás egy CrossFitternek: Az OPEN!

A regisztráció kezdete Games szezonban ez az első harangszó, mely felhívja a figyelmet a készülésre, már nincs sok hátra, hamarosan rajtol a két felvonásos kvalifikáció első állomása az OPEN.

De kezdjük az elején.

A CrossFit a 21. század legdinamikusabban fejlődő sportja, sportága, brand-je. A kétezres évek legelején Greg Glassman több évtizedes sporttudományi tapasztalatát összefogva hívta életre ezt a filozófiai és fittnes irányzatot. Melynek célja a folyamatosan változó funkcionális mozgások nagy intenzitású végrehajtása, a legtökéletesebb technikai kivitelezés mellett. A legkeményebb tradicionális sportágak (atlétika, torna, súlyemelés, evezés) mozgásanyagát átvizsgálva kiválasztotta a legintenzívebb gyakorlatokat, amelyeket egy rendszerbe összegyúrva létrehozott egy ízig-vérig erő-állóképeségi, mérhető és skálázható fitnes irányzatot. Jó mérhetőségének és szabályrendszerének köszönhetően 2007-ben rendezték meg az első Games-t.

De ugorjunk 10 évet az időben, előre. 2017 februárjában vagyunk egy újabb Games szezon legelején. A Games nem más, mint a sportág világbajnoksága. Ez az a verseny a nyár derekán, hol összecsapnak a világ legjobbjai. Az út két fordulós selejtező sorozaton keresztül vezet, kijutni pedig pokolian nehéz.

Nézzük szép sorjában.

Az első forduló az úgynevezett Open, amire az egész világon bárki nevezhet. Öt héten keresztül hetente felkerül a CrossFit hivatalos honlapjára a heti WOD. Mind az öt teljesítésével és annak eredményének a feltöltésével, mindenki részt vesz a rangsoroláson. A legjobbak továbbjutnak a második körbe.

Második fordulóban, az Open 17 körzetéből a legjobbak meghívást kapnak a nyolc Regionális viadal egyikére. Számszerűsítve, az Egyesült Államokban és Kanadában található körzetekből 20 nő, 20 férfi és 15 csapat, Európából és Ausztráliából 30 fő és 20 csapat, még Latin Amerikából, Ázsiából és Afrikából tíz fő és csapat jut tovább.

A nyolc régió:

East Regional, South Regional, Pacific Regional, California Regional, Central Regional, Meridian Regional, West Regional, Atlantic Regional

Számunkra legfontosabb a Meridian Regió, mi fiaink és lányaink itt fognak versenyezni a Games-re való kijutásért a legjobb Európaiakkal és Afrikaiakkal. A Regionális viadalokról a legjobb 5 férfi, 5 nő és 5 csapat jut tovább a Games-re, melyet Augusztus elseje és hatodika között rendeznek az Egyesült Államokban.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Hamarosan itt lesz az Open. Február 23.-ától öt héten keresztül élsportolók és amatőrök, Games esélyesek és szabadidő sportolók egyszerre állnak a platformra. Minden csütörtökön meghirdetik a heti Wod-ot, és egy hete lesz mindenkinek, hogy a legjobb eredményét feltöltse az adatbázisba. Az ötödik hét végén, pedig mindenki látni fogja, hogy teljesítménye alapján, hanyadik a világon. Objektív lehetőség nyílik, hogy a legjobbakkal hasonlíthassuk össze magunkat.

A CrossFit Tesseract családja beleáll a kihívásba. Szurkolhatunk együtt, egymásnak, egymásért. Vannak versenyzőink, akiknek a Regionális a cél, de a legfontosabb, hogy mindenki legyőzze önmagát és egy világméretű esemény részese legyen.

Várunk mindenkit a Tess-ben, csináljuk meg együtt az OPEN-T.